Lessen/Begeleiding

Bij Peaceful Dogs staat de band met jouw hond altijd centraal.

Of het nou gaat om een grote Anatolische herder of een kleine chihuahua, wij vinden het belangrijk dat jij een mooie band krijgt met je hond, een band die bestaat uit wederzijds vertrouwen en begrip.

Natuurlijk leer je bij ons ook de basis commando’s (zit, lig, hier, blijf en volg) maar deze zien wij meer als bijzaak voor het ontwikkelen van wat er echt toe doet en dat is samen elkaar leren kennen en begrijpen. Het lezen van de hond staat bij ons dus centraal. Hiermee creëer je namelijk een sterke band en kun je je hond bijvoorbeeld tijdens stressvolle situaties steunen en hem of haar de juiste begeleiding geven. Dit bouwt niet alleen vertrouwen op bij de hond maar ook nog eens vertrouwen in jouw handelen als baasje.

Wat ook belangrijk is dat jij totaal blijft wie je bent. Dit betekent dat je alles mag voelen wat je voelt. Ben je bijvoorbeeld een beetje onzeker dan is dit helemaal niet erg. Je kunt alles wat jij ervaart, voelt, doet of niet doet beschouwen als een stukje informatie. Dit helpt de hond ook bij het begrijpen van zijn baasje.

Als jij bijvoorbeeld je anders gaat voor doen dan hoe je je werkelijk voelt, geeft dit een dubbel signaal af. Jouw houding kan bijvoorbeeld zeggen: “kijk eens hoe zelfverzekerd ik ben!”  Dit kan wellicht werken bij sommige mensen maar helaas is dit bij honden een heel ander verhaal. Honden zijn vele malen beter in het lezen van non-verbale communicatie dan wij mensen.

Dit betekent dat als jij bewust een bepaalde houding aanneemt dat wellicht je schouders en borstkas zeggen: “kijk eens hoe zelfverzekerd ik ben!!” terwijl jouw ademhaling, pupilgrootte en hart zeggen: “ojee!!! Ik ben helemaal niet zo zeker van mijn zaak!”

Dit kan soms vrij verwarrend zijn voor je hond, je geeft namelijk tegenstrijdige signalen af en hierdoor wordt de communicatie vaak verwarrend.

Om deze reden geven wij dan ook 1 op 1 lessen zodat wij iedere hond en zijn baasje persoonlijk kunnen helpen en begeleiden in dit mooie groei proces.

Wij hebben 2 soorten cursussen

          privé puppy cursus (vanaf 12 weken)

          privé wandelbegeleiding (alle leeftijden)

 

Privé puppy cursus

De naam zegt het natuurlijk al, het is een puppy cursus.

We behandelen de basis commando’s maar ook hierbij staat een mooie band tussen het baasje en de hond weer centraal. Lol hebben tijdens de puppycursus wordt alleen maar aangemoedigd en natuurlijk leren we uw pup ook de basis regels.

De puppy cursus zal in eigen omgeving worden gehouden want dit is ook de omgeving waar de pup zal opgroeien. Natuurlijk zal de pup ook in contact komen met andere honden, dit kan bijvoorbeeld doordat ik één van mijn eigen honden meeneem en / of dat we tijdens onze les / wandeling andere honden tegenkomen. Hierbij gaat de socialisering ook op de meest natuurlijke wijze, de pup zal wennen aan zijn omgeving en komt gaandeweg ook allerlei dingen tegen waarbij hij of zij bekend mee zal raken.

 

Privé wandelbegeleiding

Wandelbegeleiding wordt gegeven aan honden van alle leeftijden.

U loopt bijvoorbeeld ergens tegenaan samen met uw hond en / of u wilt meer inzicht krijgen in zijn of haar gedrag. Ook tijdens deze lessen / cursus zal ik weer in eigen omgeving komen helpen.

Voordat we gaan lopen, hebben we eerst een gesprek. In dit gesprek kunt u aangeven waar u tegenaan loopt, wanneer dit is begonnen en hoe het wellicht is ontstaan. Het geeft mij ook de kans om een aantal vragen te stellen zodat ik een beter beeld kan krijgen van de situatie. Na het gesprek gaan wij samen met de hond op pad en zal ik aan de hand van mijn observaties u en uw hond gaan helpen om dit obstakel te overwinnen.

Elke hond en eigenaar is anders en heeft zijn eigen perfecties en groeiprocessen,  samen gaan wij aan de slag zodat u en uw hond elkaar straks helemaal begrijpen.

Indien u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen. Ik beantwoord uw vragen graag.

 

 

Privé puppy cursus

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

Price for 1 minute

5x lessen

 €249,99

€50 per les

60 minuten

in uw omgeving

1 op 1

10x lessen

 €499,99

€50 per les

60 minuten

in uw omgeving

1 op 1

 

Privé wandelbegeleiding 

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

Price for 1 minute

1x les

€69,99


70 minuten

Waar en wanneer u het uitkomt!

1 op 1

5x lessen 

€299,9970 minuten

Waar en wanneer u het uitkomt!

1 op 1

10x lessen 

 €599,99   


70 minuten

Waar en wanneer u het uitkomt!

1 op 1