Over mij

Mijn naam is Tim van der Staak en sinds juli 2016 ben ik de trotse eigenaar van Peaceful Dogs.

Sinds mijn jeugd ben ik al gek op dieren, in het bijzonder honden. Maar hoe gaat dat in het normale leven: je moet een serieuze opleiding kiezen en dan denk je in eerste instantie niet direct aan je hobby of interesse. Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma heb ik dan ook in eerste instantie gekozen voor de studie Verpleegkunde. Ik heb met veel enthousiasme gewerkt met bejaarden, dementerenden en met kinderen. In 2014 kreeg ik tijdens een wandeling met mijn hond Nina echter een ingeving dat ik me toch niet helemaal op mijn plaats voelde in de zorg. Ik wilde graag van mijn passie voor honden mijn werk maken.

Ik ben me gaan richten op het observeren van honden en hun gedrag/communicatie om de relatie tussen mens en hond te verbeteren. Ik ben hiermee begonnen door in de praktijk veel tijd met honden door te brengen, in theorie veel boeken te lezen en films te bekijken van bekende en minder bekende hondentrainers, Ook heb ik diverse opleidingen/cursussen en seminars gevolgd, zie hiervoor ‘opgedane kennis

Hierna heb ik ook nog eens het voorrecht gehad in de praktijk te mogen observeren en leren van een aantal hondentrainers, gedragstherapeuten en specialisten in/en buiten Nederland, het meeste in de praktijk heb ik echter geleerd (en leer ik nog steeds) van de honden zelf.

Inmiddels heb ik de afgelopen jaren al meer dan 500 mensen geholpen en begeleid die problemen ondervonden met hun hond.

Sinds december 2016 is Peaceful Dogs ook nog eens een gediplomeerd hondenuitlaatservice!

Alle theoretische en overige kennis die ik heb opgedaan zeggen in principe natuurlijk niets, uiteindelijk draait het om uw ervaring met Peaceful Dogs en die van uw hond.